RSS

Start to S.T.O.P.

17 jul

Elke week trekken heel wat jongeren enthousiast richting sportclub. Voor de actieve sporter is de trip naar de sportclub te voet of met de fiets een fantastische opwarmer of cool down. Met de campagne Start to S.T.O.P. willen de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de Verenigingen voor Verkeersveiligheid jongeren van 12 tot en met 18 jaar die lid zijn van een sportclub bewustmaken voor verkeersveilig gedrag en duurzame verplaatsingen naar en van de sportclub.
S.T.O.P. staat voor Stappen, Trappen, Openbaar vervoer en Privaat Vervoer. Voornoemd principe houdt in dat wie zich verplaatst, best te voet gaat of voor de fiets kiest of voor het openbaar vervoer. Als het niet anders kan en pas in laatste instantie wordt dan voor de auto (privaat vervoer) gekozen. De sportclubs uit Vlaams-Brabant worden met de campagne Start to S.T.O.P. aangemoedigd om zelf acties op te zetten die jonge sporters sensibiliseren voor verkeersveilig gedrag.
Daartoe kunnen sportclubs kiezen uit een bronzen, zilveren of gouden actiemodel. Alle informatie over actiemogelijkheden worden vermeld op de website http://www.vlaamsbrabant.be/starttostop

Gratis sensibiliserend materiaal

Sportclubs die willen werken rond verkeersveiligheid kunnen gratis sensibiliserend materiaal (affiches, sportzaklabel) aanvragen bij de provincie Vlaams-Brabant. Wie langdurige verkeersacties
organiseert als sportclub krijgt na afloop van de provincie een beloning (drinkbussen, spandoek, Lijnkaarten, opbergkisten).

Meer informatie:

Provincie Vlaams-Brabant
Afdeling federale overheid
Dienst maatschappelijke veiligheid
Erik Asselman
016-26 78 10 – erik.asselman@vlaamsbrabant.be

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 17 juli 2012 in Politiek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: