RSS

Een app voor de gemeente Hoeilaart?

05 dec

Nieuw app vereenvoudigt melden van overlast te Lokeren

Sluikstorten, putten in het wegdek en andere vormen van overlast melden kan voortaan ook via de smartphone. De gemeenschapswachten testen de nieuwe applicatie uit.

De gemeenschapswachten schakelen over op een nieuwe technologie om hinderlijke situaties te melden. Voordien liepen ze rond met een schriftje waarin ze noteerden waar een sluikstort ligt, waar er putten in het wegdek zijn, hindernissen op het voetpad en dies meer. Terug op kantoor werd alles ingebracht in de computer en zo verstuurd naar de dienst die het euvel moet oplossen. Dat hoort tot het verleden.

“We zetten een stap in de administratieve vereenvoudiging. De gemeenschapswachten gebruiken voortaan een smartphone, tikken een beschrijving in zoals defecte lamp, gevaarlijke put en maken een foto. Die is gekoppeld aan een gps zodat we meteen de juiste locatie kennen”, beschrijft schepen van integrale veiligheid Marina Van Hoorick (Open Vld) de nieuwe applicatie. Die werd ontwikkeld door het Lokers bedrijf Orbit GT. Een bedrijf dat geografische componenten toevoegt aan software.

Ook de burgers kunnen via deze weg overlast melden. “Dat kon al per e-mail of via een meldingskaart en nu dus ook met deze applicatie. Wij zorgen dan de melding bij de juiste dienst terecht komt. De app is gratis te downloaden via http://www.mijnstraataandebeurt.be# en kan in het ganse land gebruikt worden.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 5 december 2012 in Politiek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: