RSS

Europese subsidies voor het Zoniënwoud!

10 jul

faunatunnel
De Europese Commissie heeft, uit de 1.159 projectvoorstellen die in september 2012 werden ingediend, de financiering goedgekeurd van 248 nieuwe projecten in het kader van het LIFE+-programma. Maar liefst 25,8 miljoen daarvan gaat naar zes Vlaamse natuurprojecten, waarvan vier ANB-projecten. LIFE+ is het milieufonds van de EU, dat jaarlijks een projectoproep publiceert.

De LIFE+-projecten hebben betrekking op acties op het gebied van natuurbehoud, klimaatverandering, milieubeleid en informatie en communicatie over milieukwesties in alle lidstaten. Samen vertegenwoordigen de projecten van 2012 een totale investering van 556,4 miljoen euro, waarvan de EU 281,4 miljoen euro voor haar rekening neemt.

België legde daarbij een zeer goede prestatie neer met de 40,8 miljoen euro Europese bijdrage die is binnengehaald. En Vlaanderen heeft een prachtige score met de 6 projecten in het thema Natuur voor Natura 2000, voor een totaal bedrag van 25,8 miljoen euro van Europa. Twee projecten werden ingediend door Natuurpunt, vier projecten waren afkomstig van het Agentschap voor Natuur en Bos. Hieronder ontdek je ze alle zes.

LIFE+ Ozon (Agentschap voor Natuur en Bos)

Het project is erop gericht de gebieden van het Zoniënwoud met een hoge ecologische waarde te verbinden door faunapassages (zoals onderdoorgangen, viaducten en duikers) aan te leggen en afrasteringen te bouwen teneinde te verhinderen dat wilde dieren de weg of de spoorweg oversteken. Het project is er tevens op gericht de biodiversiteit van het woud te beschermen aan de hand van natuurvriendelijk bosbeheer (bijvoorbeeld het herstel van boszomen langs de Brusselse ringweg en het aanleggen van open gebieden) en de verplaatsing van recreatieve activiteiten naar minder gevoelige gebieden. Contactpersoon: Patrick.Huvenne@lne.vlaanderen.be

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 10 juli 2013 in Geen categorie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: