RSS

Plaatsing boombrug Groenendaal

10 jul

Tijdens de nacht van woensdag 10 juli op donderdag 11 juli zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) een boombrug plaatsen bovenop de portiek van de bestaande dynamische signalisatie die staat tussen het op- en afrittencomplex Groenendaal en de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze boombrug zal ervoor zorgen dat kleine dieren zoals eekhoorns en boommarters veilig de oversteek over de ring om Brussel kunnen maken.

Boombrug

Een boombrug is een kokervormig element over de weg, dat aan beide zijden met de bomen verbonden is door middel van een netwerk van touwen dat de verbinding maakt tussen de bomen aan de rand van de weg en de koker. Het geheel van de boombrug vormt zo een verbinding tussen twee zijden van het bos, die nu nog gescheiden worden door de ring.

Ontsnipperingsmaatregel

Het plaatsen van de boombrug kadert in de ontsnipperingsmaatregelen die de Vlaamse overheid neemt om de leefgebieden van dieren, die gescheiden zijn door wegen, weer met elkaar te verbinden. Door de dieren tegen het autoverkeer te beschermen wordt niet alleen de biodiversiteit van het omliggende gebied verbeterd, maar wordt ook het risico op aanrijdingen verlaagd.

Aanpassing bestaande ontsnipperingsmaatregelen

Momenteel worden ook de onderdoorgangen onder de R0 ter hoogte van de Tamboerdreef/Wolvendreef aangepast. Met deze werken willen AWV en ANB de faunapassage stimuleren en de wateroverlast wegwerken. Ook de toegang van de paardentunnel onder het Leonardkruispunt wordt verbeterd.

Hinder

Het verkeer beschikt tijdens de plaatsing van de brug over één rijstrook (i.p.v. twee). In de richting van Waterloo wordt tussen 20u00 tot 24u00 het verkeer op één rijstrook teruggebracht. Na middernacht wordt de andere rijrichting aangepakt. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht minimale wachttijden. De andere werken hebben geen invloed op het verkeer op de R0.

(Bron: Agentschap Wegen en Verkeer)

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 10 juli 2013 in Geen categorie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: