RSS

Waarom CD&V Hoeilaart mee de kar trekt voor een toegankelijke dienstverlening dicht bij de mensen?

27 jan

Beste OCMW-Voorzitter,

We hebben uw artikel “Waarom gokkantoren openen en werkwinkels sluiten in de Druivenstreek” met veel aandacht gelezen.
We kunnen volmondig zeggen dat we volledig akkoord gaan met uw analyse. Het is inderdaad spijtig dat veel organisaties de druivenstreek verlaten.
Alleen: wat doen we er aan?
CD&V HoeilaartToen in 2012 de CM (Christelijke Mutualiteit) besloot haar kantoor te sluiten in Hoeilaart, heeft de CD&V als enige politieke partij gereageerd. We hebben gesprekken aangeknoopt met de CM en hebben geprobeerd de beslissing tegen te houden. Dit is niet gelukt, maar we hebben wel een aantal andere zaken uit de brand kunnen slepen.
Waarom bent U toen ook niet tussenbeide gekomen?
Het Vredegerecht in Overijse is nog een goed voorbeeld. In plaats van bij de pakken te blijven zitten, heeft CD&V Overijse onmiddellijk gereageerd en contact gezocht met de Minister van Justitie. Dat heeft zijn vruchten afgeleverd en CD&V Overijse mag terecht fier zijn dat ze er in geslaagd zijn het Vredegerecht in Overijse te houden.
Is dat tenslotte niet de taak van de politieke partijen: opkomen voor de belangen van de inwoners?
Een laatste voorbeeld: de waterdienst van Hoeilaart was ook een dienst die dicht bij de mensen stond. Nu moet je naar het verre Leuven. Waarom bent U akkoord gegaan om onze waterdienst te verkopen?
Als Schepen of OCMW Voorzitter kan je nog meer gewicht in de schaal leggen om organisaties over te halen actief te blijven in onze Gemeente. Waarop wachten jullie? CD&V zal U steunen waar het kan.
Tenslotte nog dit: een deel van uw titel is ook “waarom gokkantoren openen?” Het antwoord daarop mag ook wel eens gegeven worden: omdat de Burgemeester (en dus ook het Schepencollege) hierover een positief advies heeft gegeven!

Met de beste Groeten,

De CD&V Mandatarissen: Alain Borreman, Wim Laureys, Jan Van Assche, Patrick Demaerschalck, Youri Vandervaeren, Marie-Paule Bockstal.

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/cdenvhoeilaart

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op 27 januari 2016 in Politiek

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: