RSS

Hoeilaart beschikt over wintertelefoon!

08 dec

Op de gemeenteraad van 28 november pleitte CD&V Hoeilaart, in naam van Alain Borreman, voor de invoering van een wintertelefoon. Op dit speciale nummer moeten senioren en mindermobiele mensen hulp kunnen inroepen om dringende problemen op te lossen die ontstaan zijn door winterse toestanden. We vroegen ook aan de gemeente om initiatieven te nemen om buurtwerking en vrijwilligerswerk hieromtrent te activeren en te ondersteunen.

Onze fractie mocht bij monde van de Schepen van Sociaal Beleid vernemen dat de wintertelefoon al bestaat. Wij waren eerlijk gezegd aangenaam verrast daar wij tot op heden geen weet hadden van het bestaan van dergelijke telefoon terwijl CD&V Hoeilaart toch met zijn neus op het beleid zit! De vraag is dan ook of de Hoeilaartse bevolking wel voldoende op de hoogte is van dit lovenswaardige initiatief. En daar zou hem nu net het schoentje kunnen wringen. Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat er onvoldoende accuraat gecommuniceerd wordt naar de bevolking toe.

Toch zijn wij het bestaan van deze wintertelefoon genegen en wensen wij de Hoeilaartse bevolking tijdig te informeren dat de wintertelefoon bereikbaar is op het nummer 02/657 28 68 van het Sociaal Huis. Verder kunt u ook een beroep doen op de Technische Dienst (02/658 28 70) voor sneeuw- en ijzelbestrijding. Tenslotte kunt u ook terecht bij PWA UvaLabor, de dienstencheque-onderneming, waar u de hulp kunt inroepen van een boodschappendienst (02/657 74 01 ).

Het volledige artikel over de wintertelefoon, dat onlangs bepleit werd op de gemeenteraad, kunt u integraal terugvinden op onderstaande weblink:

http://www.hoeilander.be/content/cdv-vraagt-wintertelefoon

 
1 reactie

Geplaatst door op 8 december 2011 in Geen categorie

 

Een Reactie op “Hoeilaart beschikt over wintertelefoon!

  1. Micheline Baetens

    10 december 2011 at 11:08

    hoeilander.be: dus toch een campagnesite!

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: